Inspiration till våren och sommarens härligaste uteplats - allt du behöver veta

- Categories : Default

Varje år känns väntan på våren och dess ljumma vindar alldeles för långt bort. Men så är den helt plötsligt här, mycket fortare än vad du hade trott. Börja planera inför din vår- och sommarfina uteplats redan idag. Här hittar du all inredning du kan tänkas behöva samt den bästa inspirationen för din altan, trädgård och balkong. 

Finns det någon bättre känsla än att få göra vårfint på uteplatsen? Att sopa bort torra löv och skrubba altanen ren från mossa och smuts skapad av leriga stövlar som nu står undangömda i källaren. 

När alla ytor är helt rena är det dags för det roligaste - att dekorera din uteplats. Plocka fram bord och stolar och pynta med härliga kuddar, mattor, filtar, krukor och snygga växter. Har du redan nu idéer på hur du vill inreda din altan inför våren och sommaren? Hos oss hittar du inspiration för hur du skapar en mysig altan, trädgård eller balkong som hela familjen kommer älska. 

Inspiration för uteplatsen

Snygga och praktiska utemöbler lägger grunden 

När du inreder din uteplats är det möblerna som lägger grunden för hur det slutgiltiga resultatet ska komma att bli. Din altan eller balkong ska vara en härlig plats, till för att umgås med nära och kära, dricka goda drinkar, grilla och anordna middagar. Men tänk på att den också måste vara praktiskt, inte bara snygg. Innan du börjar inreda din uteplats är det därför viktigt att fundera över vad du faktiskt planerar att använda den till. 

Ska det finns ett bord att äta middagar vid? Tillräckligt många sittplatser för ett större sällskap? En soffgrupp där du kan luta dig tillbaka med ett glas iskall lemonad?


Oavsett om du behöver inspiration till hur du inreder en hemtrevlig altan eller en mysig balkong tycker vi att du ska skapa en tydlig plan för din uteplats. Hos Brøndsholm kan du hitta allt från härliga stolar och pallar till mindre bord, perfekta att para ihop med dina loungemöbler.

Skapa en hemtrevlig känsla med unika mattor 

Många ser mattan som en inredningsdetalj du enbart kan piffa till insidan av ditt hem med, men så är inte fallet. Det funkar nämligen utmärkt att dekorera med mattor utomhus också. Täck din altan eller balkong med härliga mattor i olika färger för att skapa en unik och hemtrevlig känsla. 

Välj ett färgtema och köp flera mattor i olika matchande kulörer. För dig som har en stor altan och behöver inspiration för hur du ska inreda den, kan mattor användas för att skapa en mer genuin känsla. Växla mellan helfärgat samt olika former och mönster för ett kreativt och lekfullt resultat. 

Två mattor på terrass

Hos oss på Brøndsholm hittar du ett brett utbud av mattor i olika material, färger och former. Kolla in vår härliga matta i vävt bomull eller vår handgjorda jute- och bomullsvävda golvmatta, bland mycket annat. Vi har även flera mattor tillverkade av plast, perfekt att ha utomhus.

Hämta inspiration till din uteplats med hjälp av härliga krukor 

Krukor på uteplats

Att pynta med många härliga krukor i olika färger och storlek kan på flera sätt vara vägen till en lyckad uteplats. Våga maxa och kombinera olika typer av krukor med varandra, här går det nästan inte att göra fel. 

En stor favorit just nu är den slitstarka och vädertåliga lerkrukan som stoltserar fint på de flesta uteplatser och i sin enkelhet bidrar till ett stilrent och jordnära resultat. 

Våga testa helt nya stilar och kombinationer och fyll dina krukor med härliga vår- och sommarväxter. Detta kan vara allt från gröna bladväxter till färgsprakande blommor och konstgjorda växter. Placera dem tillsammans i små grupper eller sprid ut dem så att hela din altan, uteplats eller balkong är omgiven av växter och blommor i härliga kulörer. Kolla in vårt stora utbud av krukor här.

Lyktor och dekorativ belysning är ett måste 

Även om solen under högsommaren står högt på himlen under större delen av dygnet, kommer skymning falla även över din uteplats. Då är det trevligt att kunna tända lyktor och ljusslingor. Framförallt under ljumma vårkvällar eller tidig höst då det fortfarande går att njuta av uteplatsen iförd filtar och varma kläder. 

Visst är det mysigt med ett värmeljus i en vacker lykta. Men LED-lampor och LED-ljusslingor är på flera sätt mer praktiska då de inte påverkas av vinden samt innebär en minimal brandrisk. Försök använda dina ljusslingor på nya och kreativa sätt. Linda dem runt staket och balkongräcken eller häng upp en mellan två träd för ett resultat som passar perfekt för en mysig uteplatsen i din trädgård. Kolla in vårt utbud av dekorationsbelysning här. 

Ljuslykta

Självklart erbjuder vi även ett brett utbud av olika ljuslyktor som du kan dekorera din uteplats med för ett extra hemtrevligt resultat. 

Bjud in härlig grönska till din uteplats 

Ett av våra bästa balkong- och altantips är att använda konstgjorda växter, blommor och örter för att på ett smidigt och hållbart sätt bjuder in grönska till din uteplats. Sprid ut dem i olika krukor eller skapa en grön oas på din balkong. Blanda krukor och växer i olika höjder och storlek och sätt bambu, gräs och vass i växtlådor för att fylla ut tomma utrymmen. 

Konstgjorda växter är ett bra alternativ då de går att använda över flera säsonger utan att du behöver köpa nya. Är det för mycket sol eller skugga på vissa platser kan konstgjorda växter passa perfekt här. Bland vårt sortiment finns konstgjorda växter med UV-skydd, som kan står ute i solen hur länge som helst utan att tappa färg.

Låt din kreativa sida komma fram och blanda gröna växter med blommor i olika färger. Eftersom dessa växer inte kräver någon specifik placering för att överleva kan du mixa dem hur du vill samt ändra plats om du inte känner dig nöjd.

 

Låt dig inspireras av olika materialval till din altan

Hos oss kan du köpa möbler, textilier och krukor i alla möjliga material. Vissa är mer känsliga än andra och behöver därför plockas undan för att inte bli blöta av regn eller morgondagg under nätterna. Detta för att minimera risken för fläckar om mögel. Samma gäller om du har en altan med tak eller en pergola, eftersom dagg och fukt smyger sig in ändå. 

Ett tips är att köpa kuddar, dynor, mattor och dukar etc. i textilier anpassade för utomhusbruk. På så sätt slipper du ta in dem varje kväll.  

Se våra recensioner på Trustpilot här