Julmarknader nära dig - Karta över Danmarks trevligaste julmarknader 2023

- Categories : Default

Föreställ dig följande: Det är december och du står med en kopp glögg i handen. Runt dig och din familj faller snön, julljus badar staden i nyanser av rött och grönt, och de vackra rösterna från en kör fyller staden med ljudet av jul. 

Oavsett om du är mest för Mariah Carey och risgrynsgröt eller Carola och äppelskivor, kommer julen alltid att vara lika glädje och trevliga stunder med din familj. Vi har sammanställt en lista över julmarknader i Danmark som garanterar en god julstämning. 


Tivoli julmarknad

Julmarknaden i Tivoli, eller Jul i Tivoli som det också heter, är ett av de största och mest populära julmarknader har i Danmark.

Känn magin utvecklas i en äventyrlig miljö, där det finns något för de yngsta i familjen såväl som de äldsta. Här finns alltid något roligt att hitta på och de många julstånden bjuder på alla klassiska julläckerheter: äppelskivor, varm glögg, varm choklad och julöl.

 


Julmarknaden på Kongens Nytorv

Nyhavn är onekligen en av de mest ikoniska platserna i Danmark. Varje år diskar julmarknaden i Nyhavn upp med julmys i hamnens pittoreska omgivningar. Här hittar du de obligatoriska delikatesserna - varm kakao, glögg och äppelklyftor - men även hantverk, lädervaror och julgodis för alla smaker.

Njut av en härlig dag med familjen på julmarknaden i Nyhavn, där det också kan rekommenderas att ta en titt förbi Magasin och se den historiska byggnaden upplyst av julbelysning och vackra juldekorationer.


Julmarknaden på Nytorv

Ett stenkast från julmarknaden i Nyhavn hittar du ytterligare en förtrollande julmarknad, nämligen HC Andersens julmarknad på Nytorv. Här kan du i författarens anda utforska en av de mest centrala julmarknaderna i Danmark och smaka på utsökta delikatesser från när och fjärran. 

Den äventyrliga julmarknaden ligger mitt på Strøget så den besöks av tusentals gäster och andas därför julstämning långt borta. Sedan kan du fortsätta en kort promenad nerför Strøget till Rådhuspladsen, där den gigantiska julgranen traditionellt tänds den 1:a söndagen i advent.

 


Jul i Hillerød

Julen börjar tidigt i Hillerød. Redan från slutet av november börjar uppvärmningen för årets kallaste och mysigaste högtid. Ta med familjen till Hillerød på Nordsjälland och upplev en av de mest imponerande sevärdheterna när Frederiksborgs slott är upplyst och Slottssjön badar i julbelysning.

Du kan sedan röra dig mot Hillerød Torv, där stadens samlingspunkt - den stora granen - tänds och butikerna med anledning av Black Friday bjuder in till julmarknad, där du förutom julgodis även kan hitta bra erbjudanden på Julklappar.

 


Jul på Fyn

Fyn är känt som 'den vindpinade platsen', men frukta ingen snöstorm, för det enda som tar dig med storm är den lokala julmarknaden i Nyborg. 

Den gamla kungliga staden Nyborg inbjuder till julmarknad, där du kan uppleva julen i kunglig miljö. Runt om i staden finns små stånd som säljer lokala delikatesser som trots de kungliga omständigheterna inte kostar en förmögenhet. Här finns något för varje smak och varje plånbok, så att både Drottningen och studenten kan vara med.

 


På julmarknaden i Århus

Det är med goda skäl som Århus är känt som Leendets stad. Det är omöjligt att inte få ett stort leende när man rör sig på Aarhus olika julmarknader. 

I Gamla stan kan du lära dig om julens historia och uppleva hur julen gick till förr i tiden. Här kan du hitta små spännande föremål som passar perfekt till mandelpresenter. Efteråt kan du fullborda dagen med att gå på en kulinarisk upptäckt i stånden som serverar alla möjliga julgodis.

 

 


Jul i Aalborg

I Aalborg kan du kombinera två av de trevligaste typerna av familjeutflykter: julmarknad och djurpark. Aalborg Zoo bjuder in till julmarknad där du kan uppleva djuren på ett helt nytt sätt. Trädgården är inredd för lägenheten och badar i ett magiskt ljus som säkerställer ett helt unikt juläventyr. 

Besök Aalborg Zoo för att ha en oförglömlig dag med familjen, hitta zoologiska souvenirer till paketspelet och njuta av smaken av Nordjyllands lokala specialiteter.