Växtvägg inomhus: Vägen till en mer levande miljö

- Categories : Default

En inomhus växtvägg är snabbvägen till en mer charmig och levande miljö. Därför blir en växtvägg inomhus med konstgjorda växter ett superbra tillskott om du har ett kontor, mötesrum eller ett rum i hemmet som behöver lite charm och liv.

Om du vill veta mer om exakt vad en växtvägg inomhus är, samt vilka fördelar det finns när du placerar en i hemmet eller kontoret kan du läsa mer nedan.

Vad är en växtvägg?

En växtvägg är en samling växter som är byggda så att de kan sättas på en vägg antingen inomhus eller utomhus. Du kan välja om din inomhusvägg ska bestå av riktiga eller konstgjorda växter, men på Brøndsholm rekommenderar vi den konstgjorda varianten, då de ger supermånga praktiska fördelar, samtidigt som de har den charmiga och livliga looken.

Dessutom är det nästan bara kreativiteten som sätter gränserna för vilken typ av växter som kan användas, samt var och hur växtväggen ska sättas upp.

Konceptet är särskilt populärt på kontor, där det bidrar till att ge en mer levande och ombonad känsla. Men du kan också enkelt göra en växtvägg inomhus privat, där du kan njuta av fördelarna.

Fördelar med en växtvägg inomhus

Först och främst har en växtvägg inomhus självklart en estetisk funktion. Den gröna väggen kommer att bidra till att skapa en naturlig och mysig atmosfär, vilket är svårt att inte gilla. Många älskar att vara i naturen och med en växtvägg inomhus kan man verkligen ta in lite av naturen.

Men en växtvägg inomhus har faktiskt också en del praktiska fördelar, utöver det rent estetiska. För oavsett om du föredrar klätterväxter inomhus, rankor eller något tredje så har växtväggen praktiska fördelar som alla har nytta av.

En växtvägg inomhus kommer t.ex. har en ljuddämpande effekt vilket förbättrar akustiken i rummet den är placerad i. Så om du har ett rum som både saknar lite liv och har en akustik som mycket väl skulle kunna förbättras kan en växtvägg inomhus hjälpa till med både .

Dessutom kommer en vägg eller ett tak fyllt med växter också göra riktigt bra saker för arbetsmiljön.

Studier visar faktiskt också att växter på kontoret gör anställda gladare och att de tycker att arbetsplatsen är mer attraktiv att vara på.

  

Bygga växtvägg inomhus: Skapa naturlig mysighet och charm i hemmet

Samma praktiska fördelar gäller såklart även här, men i hemmet är det kanske ännu mer en fråga om estetik. På många sätt blir en växtvägg inomhus som att leva, grönt måla, vilket ger massor av glädje och bra energi.

Många människor älskar naturen, men kanske inte använder den tillräckligt. Därför kan du få in lite av naturens charm i hemmet, genom att göra en vägg fylld med inomhusklätterväxter, rankor eller andra konstgjorda växter.

Men växtväggar inomhus är också självklara i privata hem. Det är ett sätt att föra in naturen i hemmet och kommer att bidra till att skapa en mer naturlig mysighet och charm.

Växtvägg inomhus med konstgjorda växter - Därför är det smart

När du behöver en växtvägg inomhus måste du självklart bestämma om det ska vara med konstgjorda eller riktiga växter.

Det finns förstås för- och nackdelar med båda lösningarna, men konstgjorda växter är särskilt ett bra val om du vill slippa tänka för mycket på det praktiska.

Här behöver du inte oroa dig för löpande skötsel, precis som du inte behöver tänka på om du har placerat din inomhusväxtvägg på en plats där den får tillräckligt med ljus.

På Brøndsholm har vi ett stort utbud av växtväggar så du kan själv bestämma hur du vill att din nya vägg ska se ut. Om du har en butik kan du använda din växtvägg som dekoration eller som rumsavdelare.

Exempel på konstgjorda växtväggar på Brøndsholm

Väggpanel av mossa och växter (Ger din vägg ett spännande och unikt utseende, och gör även den mattaste vita väggen snygg att se på.)

Bladmixplatta (Ger väggen spel och passar perfekt in på platser som du tycker saknar liv.)

Lövmixplatta Ormbunkar (Använd den i mötesrummet eller kontoret och ge de kalla kontorsrummen en frisk fläkt.)

Mossplatta (perfekt för en naturutställning eller bara för att fräscha upp en vägg.)

   

Se vårt stora utbud av konstgjorda växter och få snabb leverans!