Växtvägg utomhus: Skapa en grön och mysig miljö

- Categories : Default

En växtvägg utomhus med konstgjorda växter är svaret för dig som söker lite mer mys och liv i din uteplats, balkong eller terass. Har du t.ex. en liten balkong, som saknar det där extra och gröna färger, är konceptet precis något för dig.

Läs vidare om du vill lära dig mer om vad en växtvägg exakt är, samt hur du kan använda en för att ge din utemiljö mer liv och charm.

Vad är en växtvägg?

En växtvägg är en samling växter som är byggda så att de kan sättas på en vägg antingen utomhus eller inomhus. Du kan välja om du vill använda konstgjorda eller riktiga växter till växtväggen, men blanda inte de två typerna. På Brøndsholm säljer vi endast konstgjorda växter, vilket vi även rekommenderar till din utomhusväxtvägg, då det ger många praktiska fördelar, men samtidigt ser superfint ut.

Dessutom är det nästan bara din egen kreativitet som sätter gränserna för vilken typ av växter som kan användas, samt var och hur växtväggen ska sättas upp.

När det kommer till växtväggar utomhus används konceptet ofta för att ge mer charm och liv åt terrasser, balkonger, bakgårdar eller liknande.

Ge extra liv till balkongen, altanen eller bakgården

Bor du i stan och drömmer om en lummigare balkong eller terrass, eller om du bara vill göra bakgården mysigare är det självklart med en utomhusväxtvägg.

Du kan göra växtväggar i flera olika storlekar, därför kan det även vara en bra lösning även när utrymmet är begränsat. Till exempel på en balkong i stan, där man kan dra fördel av att den hänger vertikalt, genom att använda väggen in till grannens balkong. På så sätt utnyttjas utrymmet optimalt samtidigt som du fräschar upp balkongens utseende.

Överlag så trivs vi människor riktigt bra när det är något grönt runt omkring oss. Därför är det också vettigt om du försöker omge dig med växter och grönska. Om din uteplats eller bakgård till exempel saknar lite liv och charm kan en utomhusväxtvägg göra underverk. Här får du den härliga känslan av välbefinnande samtidigt som de gröna växterna på väggen är supertrevliga att titta på.

Bara fantasin sätter gränsen för din utomhusväxtvägg

När du ska göra din egen utomhusväxtvägg är det nästan bara din egen fantasi och kreativitet som sätter gränserna.

Först och främst styr du nästan helt var och hur växtväggen ska sättas upp. Ska det monteras på en vägg på balkongen eller är det på ett trästaket i trädgården? Du bestämmer.

Vilka växter ska du använda till väggen? Du bestämmer. Det finns otroligt många alternativ, och du kan variera det på otroligt många sätt. Tänk dock på att när du gör en utomhusväxtvägg är det viktigt att växterna är UV-skyddade eftersom de annars tappar färg ganska snabbt.

Saknar du inspiration till vilken sorts konstgjorda växter du kan använda kan du utforska vårt utbud. Vi har ett stort utbud av växtväggar så du kan själv bestämma hur du vill att din nya vägg ska se ut.

Exempel på konstgjorda växtväggar på Brøndsholm:

Se vårt stora utbud av konstgjorda växter och få snabb leverans!

Därför kan det vara praktiskt att använda konstgjorda växter till väggen

Det är som sagt nästan bara fantasin och kreativiteten som sätter gränserna för hur du vill göra din utomhusväxtvägg. Därmed kan du självklart också helt bestämma om du vill använda konstgjorda eller riktiga växter till väggen.

Självklart finns det både för- och nackdelar, oavsett vilken variant du väljer. Men de konstgjorda växterna är särskilt ett bra val om du vill slippa praktiska uppgifter som vård och omsorg. Därför är det också lösningen som vi rekommenderar.

Här behöver man inte fundera på om plantorna nu har fått tillräckligt med vatten på sistone, eller om det är någon som behöver bytas ut för att de hänger lite. Du behöver inte heller tänka så mycket på placering, då ljus, vind och vatten inte spelar den stora rollen när du har konstgjorda växter på din utomhusväxtvägg.

Vad du än väljer känner vi oss övertygade om att du förmodligen borde älska en utomhusväxtvägg!