Inspiration: Enkla blomsterarrangemang i vaser

- Categories : Default

Det är få saker som skapar personlighet i ett rum som ett vackert blomsterarrangemang i en vas. Blomsterarrangemang kan däremot bli relativt påkostade om du beställer från floristen. Därför har vi tagit fram några enkla blomsterdekorationer som du kan sätta ihop själv. 

I det här inlägget kommer vi att dela med oss ​​av tre idéer på blomsterarrangemang som du enkelt kan sätta ihop. Du hittar också inspiration till vilka vaser du kan använda som utgångspunkt när du sätter ihop dekorationerna.

3 idéer för blomsterarrangemang i spännande vaser

1. Skapa ett klassiskt uttryck med en modern twist

En klassisk blombukett i vas går aldrig ur stil – men du kan enkelt ge det tidlösa uttrycket en modern twist. Ett bra sätt att göra detta är genom att välja en vas eller korg, som inte är avsedd för blomsterarrangemang i vatten.

Man kan tro att en vas som inte tål vatten inte lever upp till sitt namn. Men oroa dig inte – vasen kan fortfarande lätt användas, om du använder torkade eller konstgjorda blommor. De är mer tåliga än riktiga blommor och många av dem har till och med stjälkar som kan böjas och formas precis som du vill.

Ta till exempel denna unika träkruka. Burkens rustika, vackra design gör den till ett litet konstverk i sig. Den passar också perfekt för en större dekoration av torkade eller konstgjorda blommor. Exempelvis blir den snygg med en dekoration av grenar och stora, konstgjorda blommor i dammiga rosa och bruna nyanser.

 

2. Framhäv enskilda blommor med en skulptural vas

Du behöver inte en hel bukett för att göra ett vackert och spännande blomsterarrangemang till ditt hem. Med denna unika keramiska vasen kan du sätta enskilda blommor i fokus.

Med sitt skulpturala uttryck kan vasen enkelt stå utan blommor på hyllan eller soffbordet, där den kommer att sätta en konstnärlig touch till rummet. Vasens hål ger dig dock även möjlighet att sätta ihop ett spännande och annorlunda blomsterarrangemang, som kommer att fånga blickarna och bidra till att skapa en alldeles speciell atmosfär i rummet.

Fyll vasen med smala blommor, kvistar eller gräs i varje hål eller dekorera enskilda hål med kraftiga blommor med starka stjälkar.

Du kan också dekorera vasen med konstgjorda blommor och skapa spännande arrangemang av blommor vars stjälkar flätas samman eller vrider sig runt varandra. Ett bra alternativ är även att ställa vasen på ett sidobord och sätta blomrankor i hålen, som kan ramla ner från vasen som små vattenfall. Möjligheterna är många - bara din fantasi sätter gränserna.

 

3. Sätt ihop ett enda blomsterarrangemang med exklusivt uttryck

Ett bra knep när det kommer till blomsterarrangemang är att gå efter något som både ser exklusivt ut och är lätt att sätta ihop. Här spelar vasen en avgörande roll. Vasen bär en betydande del av dekorationens uttryck och därför är det viktigt att både blommorna, vasen och rummet spelar bra ihop.

Om du letar efter en vas som både ger dekorationen ett exklusivt utseende, men som även passar bra till flera olika typer av blomsterarrangemang så rekommenderar vi denna vackra vas i metall.

Vasens djupa, antika guldfärg har en klassisk touch som är perfekt för både blomsterarrangemang och enkla grenar. Då vasen har en smal öppning är den perfekt för en mindre blomsterdekoration med fina luftiga inslag. Denna typ av blomsterarrangemang är tidlös och klassisk. Att anpassa det till de olika årstiderna, kan du med fördel bygga en liten samling konstgjorda blommor och grenar i olika nyanser. Allt eftersom månaderna går kan du göra små tillägg och ändringar i dekorationen som speglar säsongen.

Ge rummet personlighet med rätt blomsterarrangemang

Ett enkelt blomsterarrangemang kan göra en värld av skillnad. Det ger möjlighet att tillföra liv, färg och personlighet till rummet och med rätt arrangemang kan du skapa ett unikt uttryck som sätter precis rätt stämning.

Vi hoppas att det här inlägget har gett dig lite inspiration till hur du kan sätta ihop dina egna enkla blomsterarrangemang. Som ni ser finns det många möjligheter – det kräver bara lite fantasi och rätt vas.

    

Hos Brøndsholm hittar du ett brett utbud av snygga, dekorativa vaser till bra priser. Om du letar efter en unik vas för att skapa ditt egna blomsterarrangemang, har du kommit till rätt plats.

Vi är kända för att sälja högkvalitativa varor - och vi erbjuder alltid professionell rådgivning. Om du letar efter en speciell vas eller konstgjorda blommor som vi inte har i lager hjälper vi dig också gärna att få dem hem till dig. Vår leveranstid för specialtillverkade varor är vanligtvis cirka 8 arbetsdagar.

Besök oss på Brondsholm.dk och se vårt utbud av vaser idag. Utforska även vårt utbud av konstgjorda blommor och låt dig inspireras till att skapa vackra, enkla blomsterdekorationer i din egen unika stil.