Stor guide till julpyssel och DIY-dekorationer

- Categories : Default , Nyheter

Julpyssel – gör dina egna juldekorationer

Att pyssla och göra DIY- dekorationer (Do It Yourself) har blivit allt mer populärt. Hemmagjorda dekorationer ses idag som både vackra och mer personliga, men också som bättre alternativ för miljön och plånboken. Inte minst när de kommer till julpyssel. Man inspireras av naturen och gamla ting, och kombinerar dessa föremål med nya stämningsfulla detaljer för att skapa julpynt som håller sig fint under många år framöver. 

Letar du efter inspiration för att göra ditt eget julpyssel? Då har du hittat rätt. Läs vidare, inspireras och kom in i rätt stämning inför julens alla festligheter. Och sist men inte minst – fyll ditt hem med härliga hemmagjorda juldekorationer. 

 

Hur gör man eget julpyssel? 

När det kommer till julpyssel och DIY-dekorationer är det bara fantasin som sätter gränserna. Är du inte en van pysslare kan det dock kännas svårt att komma igång. Du kanske behöver lite inspiration på vägen – och en guide att följa. 

Skogen och naturen är ofta två viktiga grundstenar när det kommer till den här typen av dekorationer. Vi inspireras och använder oss av de komponenter vi kan hitta när vi är ute på promenader i det gröna. Till julpyssel kan du använda dig av naturdekorationer som löv, grenarmossa och kottar, för att bara nämna ett fåtal exempel. Du kan sedan kombinera naturmaterialen med olika textilier, rosetter och band samt små stämningsfulla detaljer som tomtar och snöflingor

Juligt pynt, men också dekorationer från naturen kan du hitta hos Brøndsholm. Kolla in vårt stora utbud om du inte har tid eller möjlighet att bege dig ut i skogen – eller om du behöver kreativa detaljer att addera till din dekoration. 

    

Därför ska du testa att julpyssla själv 

Julpyssel är roligt för både vuxna och barn. Vi lovar att du kommer få en riktigt härlig känsla i kroppen när du dekorerar ditt hem och din julgran med julpynt som du gjort alldeles själv. Ditt hem kommer med ens att kännas mer stämningsfullt, personligt och unikt. 

Det är helt upp till dig vilka material du vill använda dig av. På så sätt kan du enklare anpassa dina dekorationer efter hemmets eller butikens utseende, stil och färger. Kom ihåg att det inte finns några regler när det kommer till julpynt – du kan använda dig av andra färger än rött. När du gör ditt eget julpyssel, kan du välja precis de färger som du tycker hör julen till.

Att göra egna juldekorationer är dessutom en mycket trevlig julaktivitet som du kan göra tillsammans med din familj eller dina vänner. Julpyssel är mycket uppskattat bland barnen som kommer bli överlyckliga när du tar fram limmet, färgpennorna, de små tomtenissarna och sidenband i alla möjliga färger.  

 

Skål i trä med granris, röda stjärnor, kottar och julkulor.

Köp material till ditt julpyssel på Brøndsholm

Det bästa med julpyssel är att du avgör hur pyntet som du fyller ditt hem med ska se ut. Du bestämmer dessutom svårighetsgraden och hur mycket du vill göra själv. Är det första gången du ska julpyssla? Då kan du underlätta för dig själv genom att komplettera med färdiga juldekorationer från Brøndsholm. 

Brøndsholm har massor av detaljer och redskap som du kan använda i ditt julpyssel. Här är ett urval av olika juldekorationer att ta hjälp och inspireras av: 

Julfigurer
Hjärtan
Konstgjorda granslingor
Snöbollar och snögubbar
Tomteluvor och julstrumpor 

Vad kan man göra för julpyssel? 

Enkelt julpyssel på träfat 

Så här gör du:

Vill du testa på ett enkelt men mycket stämningsfullt julpyssel? Använd ett träfat som grund. Fyll fatet med plastfolie och sprid ut ett tjockt laget av konstgjord snö. Börja sedan dekorera med små julfigurer som gunghästarsmå julgranar eller andra detaljer som du tycker om. Addera gärna naturmaterial såsom kottar, kastanjer och löv. Placera sedan dekorationen på en bänk, eller kanske det dukade julbordet. Genom att även sätta ett blockljus på fatet kan du använda dekorationen som en ljusstake under hela december månad.  

Dekorera din butik eller hem med girlanger

Slingor och glittergirlanger är perfekta redskap när du vill skapa en festlig julstämning hemma eller i din butik. Använd dem för att dekorera ditt skyltfönster eller vira dem runt trappräcken och gardinstänger hemma. Eller varför inte hänga dem i granen? På Brøndsholm hittar du girlanger i en mängd färger och utföranden som passar de flesta festliga tillställningar. Med hemmagjorda juldekorationer och girlanger är du redo för julens alla festligheter. 

Dekorera julgranen med ditt julpyssel

Att dekorera granen med hemmagjort julpynt är perfekt för att skapa en genuin julkänsla hemma eller i din butik. Letar du efter den perfekta konstgjorda granen? Då har du hittat rätt. På Brøndsholm finns nämligen ett brett utbud av konstgjorda granar. Granarna finns i olika storlekar och utföranden, för att du ska hitta en som passar just dina önskemål. Vi erbjuder även konstgjorda julgranar med ljus och med snö. Flera granar har även olika ljusinställningar att välja mellan – hur bra är inte det? Det är svårt att inte komma i julstämning när man letar igen Brøndsholm festliga utbud!  

Vill du testa på mer avancerat julpyssel?

Är du en erfaren pysslare, eller föredrar du att göra saker från grunden? Då kan du hitta de perfekta redskapen hos Brøndsholm. Vi har verktyg som limpistoler, hobbykniv, nålar och krokar, bland mycket mer. Släpp lös din kreativitet bland vårt breda utbud. Vi lovar att du även kommer hitta ett och annat riktigt bra erbjudande. 

Alltid snabb leverans

Är du redo att komma i julstämning med mysigt julpyssel? Då behöver du inte vänta länge innan du kan sätta igång. Vi levererar alltid din beställning inom 2-3 arbetsdagar. Varor som finns i lager levereras inom 1-2 arbetsdagar. Om du ångrar ditt köp har du alltid 14 dagars ångerrätt.