Inspiration och tips till studentfesten

- Categories : Default , Nyheter

Studenten är en speciell och en viktig dag för alla. Därför ska det också firas på bästa möjliga sätt – och det är dags att styra upp en fest. På Brøndsholm vet vi exakt vad du behöver för att hålla en framgångsrik studentfest som folk sent kommer att glömma. Läs vidare och få inspiration och tips för den bästa studentfesten.

Inspiration för roliga dekorationer

Alla studentfester äger rum på sommaren, vilket gör det till en härlig tillställning att pynta inför. Att sätta upp flaggor är ett säkert (och kanske givet) kort, i trädgården kan du även hänga upp lite festliga girlanger. Inkludera också lite ballonger för en lekfullare atmosfär. Ballongbågar, ballongväggar eller ballongbuketter går alltid hem.

Ljusslingor ger en fantastisk mysfaktor när det börjar skymma ute. Häng upp dem eller lämna dem utspridda på bordet och komplettera med levande ljus om du vill. Mysig belysning är A och O när det kommer till att få till en grym studentfest.

Tips för dukning och dekoration till studentfesten

Vikten av ett vackert dukat bord ska aldrig underskattas. Dukningen och dekorationerna för din studentfest kommer att göra din mottagning till en unik upplevelse för alla inbjudna gäster. Här kommer tips och inspiration till fyra olika dukningar, beroende på vilken atmosfär du vill skapa.

Klassisk dukning

Vill du ha en traditionell studentfest med klassiska dekorationer? Satsa på tidlöst porslin, en vit duk och snyggt silver. Pynta sedan med en fina lyktor och ge gröna inslag med exempelvis dessa vackra konstgjorda bladen från Brøndsholm. Du kan också göra en liten present till dina gäster och lägga den på varje tallrik.

 

Modern dukning

Om du letar efter en mer modern och avslappnad stil på studentmottagningen kan du använda trendiga tallrikar, vaxdukar och färgade linneservetter. Med denna stil kan du gå på synliga dekorationer som stora konstgjorda växter eller större krukor och vaser med vissa konstgjorda blommor. Placera dem i mitten av bordet så att de står i centrum.

Pastelldukning

Denna romantiska stil är perfekt för dem som gillar en enklare och hemtrevlig atmosfär. Här kan du använda neutrala grundfärger med gulddetaljer. För att skapa en mysig stämning inför studentfesten kan du dekorera borden med ballonger i ljusa pastellfärger eller placera dem i klungor runt bordet. Häng upp stämningsfulla lyktor här och där tillsammans med ljusslingor som exempelvis LED-Ljusslinga med 10 små lampetter hos Brøndsholm.

 

Trendig blå duk

För en trendig och snygg dukning kan ett blått tema aldrig gå fel. Hitta dukar och servetter i matchande blå färg och lägg till blått och vitt porslin. När det kommer till glas, välj en ljus färg som passar bra med den blå nyansen du har valt. Låt din kreativitet flöda och gör dekorationer i form av placeringskort och blomstergirlanger

Hur man gör sina egna placeringskort

Vad är mer personligt än unika placeringskort som du själv har gjort? Med rätt verktyg och dekorationer från Brøndsholm är det en lätt uppgift att göra placeringskort. Det finns massor av inspirerande sätt att göra festliga namnlappar, placeringskort och andra typer av dekorationer. Nedan följer två kreativa sätt att presentera din sittplacering. 

Champagnekorkar:

  • Skär ett snitt högst upp på korken.
  • Klipp ut rektangulära placeringskort av tjockare papper.
  • Placera placeringskorten i snittet på korken.

Glasstrut:

  • Fyll en glasstrut med något fint eller välsmakande.

  • Knyt ett band runt glasstruten med en lapp med namnet på.

Checklista: hur du planerar en minnesvärd studentfest

Som alla andra evenemang kräver en studentfest mycket planering i förväg. Det kan verka överväldigande när du tänker på allt du måste göra – men oroa dig inte. Vi har satt ihop en checklista över de viktigaste sakerna att tänka på inför din kommande studentfest. 

  • Budget: Sätt en budget för hur mycket du vill lägga på festen och försök hålla dig inom det när du planerar.
     
  • Plats och datum: Bestäm var och när studentfesten ska äga rum. Se till att det finns tillräckligt med tid för planering.

  • Inbjudningar: Skicka ut inbjudningarna i god tid så att gästerna kan planera sin närvaro. Kom ihåg att det är många som har studentfester under samma period. Inkludera viktig information som datum, tid och plats i inbjudan.

  • Mat och dryck: Planera en meny som passar tillfället. Se till att det finns alternativ för olika typer av matpreferenser om det behövs.

  • Dekorationer: Skapa en festlig atmosfär med dekorationer. Bestäm vilken stil du vill ha på dukningen.

  • Underhållning: Planera underhållningen för evenemanget. Det kan vara musik, tal, lekar eller andra roliga aktiviteter.

  • Studentbilder: Använd gärna gamla skolfoton, diplom eller andra personliga minnen som en del av dekorationerna.

  • Foto och minnen: Ge gästerna möjlighet att fota och skapa minnen från studentfesten. Gör en enkel fotovägg, hyr ett fotobås eller lägg ut engångskameror.

Brøndsholm - din pålitliga leverantör av dekorationer

Brøndsholm har funnits sedan 1924 och vi erbjuder produkter av hög kvalitet, trovärdighet och bra kundservice. Vårt breda urval av dekorativa material inkluderar heminredningsprodukter som vaser, korgar och dekorativ belysning, konstgjorda blommor och växter, festartiklar och mycket mer. Letar du efter inspiration till din nästa studentfest? Du hittar allt du behöver i vårt breda sortiment. Du är välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon om du har några frågor.