Julfint på trappan: Så kan du julpynta din entré

- Categories : Default

Går du i tankarna att börja julpynta entrén? Då har du kommit helt rätt. Vi på Brøndsholm har allt du behöver för att göra julfint på trappan, balkongen och verandan. Vet du vad det bästa är? Du behöver inte ens ha gröna fingrar för att kunna dekorera trappan med våra produkter. Ta del av våra tips och trix för att skapa en välkomnande entré för dina gäster.

Röda julblommor i en korg som står på golvet  Röda julkulor som hänger i julgranen Tre röda ljuslyktor står tända i konstgjord snö, omringade av kvistar.

Skapa ett vintergrönt välkomnande: Julpynta entrén med konstgjorda växter

Två konstgjorda julgranar i jutesäckar som står på golvet.

Barrträd skapar snabbt julkänsla, både inomhus och utomhus. Däremot klarar de inte frosten under hela vintern. Konstgjorda julgranar och konstgjorda växter är därför ett perfekt alternativ att dekorera trappan ute med. Då slipper du underhåll och kan fokusera på julens alla andra bestyr. 

Våra konstgjorda julgranar finns i flera olika storlekar och ser ut som äkta julgranar. Du kan alltså julpynta entrén helt som du själv vill. Har du en liten entré passar våra mindre granar perfekt. Har du en stor veranda eller kanske till och med ska julpynta entrén till ett köpcentrum så har vi granar även för det. 

Buxbom-bollar gör sig fint i trädgården året om. Under julen kan de pyntas med julgranskulor och rosetter och band. Det blir en fin dekoration till din entré. Glöm inte att många av våra konstgjorda växter är UV-skyddade, vilket innebär att de inte bleks av solen. Vintersolen är stark, även fast den inte tittar fram särskilt ofta.

Verklighetstrogna julkransar och växter: juldekoration för din entré

Två julkransar som hänger lodrätt på en trädörr.

Ni har nog förstått vid det här laget att växter spelar en central roll när man ska julpynta entrén. För att addera mer dimension till entrén kan man använda sig av växter av en mer dekorativ karaktär.

Konstgjorda julkransarkonstgjorda granslingor och konstgjorda grangrenar och- kvistar gör det julfint på trappan. Addera hur mycket eller lite ni vill. När man julpyntar entrén finns det inget som heter “för mycket”. Hos oss på Brøndsholm kan du köpa stora partier på en gång. Så, har du en stor lokal eller ska julpynta en stor entré har vi möjligheterna till det. 

Julpynta entrén med konstgjorda julblommor för ett festligt välkomnande. Amaryllis och julstjärnor i krukor vid ingången är en perfekt juldekoration för din entré. Placera krukorna vid dörren för ett symmetriskt intryck. Eller låt blommorna få dekorera trappan ute. Möjligheterna är oändliga. Dessutom håller de sig fräscha hela julen. 

Julpynta entrén: Så här kan du tänka när du använder frosttåliga dekorationer

Levande växter må dofta gott, men vissnar och tappar snabbt sin färg. Speciellt under vintermånaderna. Konstgjorda växter är frosttåliga och påverkas inte av kyla. Dekorera trappan ute med vädertåliga växter istället. Nedan går vi igenom hur du kan tänka när du julpyntar din entré och gör julfint på trappan. 

Tips för placering och arrangemang

Skapa symmetri när du julpyntar entrén

Placera växterna i stora krukor på båda sidor av dörren. Då får du en balanserad och inbjudande entré. Välj själv om du vill ha stora eller små växter. Det viktiga är att det är samma storlek på båda sidorna. Vi har konstgjorda växter i krukor som kan julpynta din entré.

Dekorera trappan ute genom höjdvariation

Skapa djup och dimension när du julpyntar entrén genom höjdvariation. Placera de högre växterna, som granar, längst bak. De agerar bakgrund. De lägre växterna, som buskar eller blommor, placeras framför och skapar en lager-på-lager-effekt. På så sätt får du julfint på trappan på ett mer naturligt sätt. Tänk på hur en riktig trädgård växer.

Belysning gör det julfint på trappan

Att få julfint på trappan blir lite enklare med belysning. Ljusslingor och lyktor är ett måste som juldekoration för entrén. Kombinera växter med ljus av både elektrisk och levande karaktär för extra värme. Slingorna kan viras runt växterna eller placeras längs kanten av krukorna. Lyktorna kan med fördel spridas ut över hela entrén.

Julgranspynt i form av röda julkulor och pepparkaksgubbar som hänger i en julgran.

Juldekoration ute: små detaljer, stor effekt

De mindre juldekorationerna för entrén är det lätt att glömma bort. Men det sitter ju i detaljerna. Julpynta entrén med DIY-deko; såsom kottarmossa och mycket annat. Vi kan garantera att du kommer se stor skillnad på din entré.

Glöm inte trappsteg och räcken

Sist men inte minst får du inte glömma trappsteg och räcken. Ska du göra julfint på trappan måste självklart varje del av trappan dekoreras. Mindre växter eller granar kan placeras på trappstegen. Trappräcket kan dekoreras med slingor och girlanger och varför inte tomteluvor och julstrumpor. Har du tur kanske dina gäster lämnar en julklapp i julstrumpan.

Det viktigaste att komma ihåg när du ska julpynta entrén är att skapa ett välkomnande och mysigt intryck. Glöm inte bort att det inte finns några rätt eller fel. Oavsett vilken stil du väljer är vi säkra på att du kommer få det julfint på trappan eller verandan.

Konstgjorda växter: Ett praktiskt och stilfullt val att julpynta entrén med

Ja, bättre kan man väl inte förklara det. Konstgjorda växter är både ett praktiskt och stilfullt val för att dekorera trappan ute. De kräver inget underhåll och står emot väder- och vind. Dessutom kan konstgjorda växter återanvändas år efter år. Nästa jul är det bara att plocka fram dina gamla dekorationer och julpynta entrén återigen. På så sätt sparar du både tid och pengar. Vad mer kan man önska sig?

Fördelar med konstgjorda växter:

  • Underhållsfrit
  • Tåliga mot väderpåverkan
  • Allergivänliga
  • Kostnadseffektiva
  • Behöver inte anpassas efter ljus och temperatur

Vi har allt du behöver för att göra julfint på trappan

Vi på Brøndsholm har allt du behöver för att julpynta entrén. Från konstgjorda granar till dekorativa tillbehör – vårt sortiment erbjuder allt du behöver för att skapa julstämning. Utforska våra produkter och hitta de rätta detaljerna för årets julpynt. 

Läs mer om att skapa julstämning i våra andra artiklar: 

Julpynta utomhus- skapa julstämning med juldekorationer utomhus

Hur får man julstämning hemma? Vi delar med oss av våra bästa tips