Hur får man julstämning hemma? Vi delar med oss av våra bästa tips

- Categories : Default , Nyheter

Ja, hur får man egentligen julstämning där hemma? För många handlar det om traditioner, smaker och dofter som tillsammans skapar julkänsla. Minnen från julen som barn lockar nog fram julstämning hos de flesta av oss. Men hur kan man med hjälp av inredning och dekorationer skapa den rätta känslan av julefrid? Det kommer vi berätta nu. Med våra enkla knep kan du väcka gamla minnen till liv och skapa julstämning där hemma!

En utsmyckad lykta med gyllene mönster placerad bredvid en julgran

Ljus som skapar rätt julstämning

Ljus spelar en avgörande roll i att skapa julstämning. Genom att bidra till en varm och inbjudande atmosfär blir ljuset en symbol för värme och gemenskap. Lyktor och ljusstakar skapar en mysfaktor som garanterat får dig i den rätta julstämningen. 

Ljusslingor kan användas både utomhus och inomhus året om, men lämpar sig extra bra under det mörka vinterhalvåret. Att lysa upp trädgården eller balkongen med ljusslingor bidrar till julkänsla runt omkring dig. Något som garanterat kommer göra att även dina grannar kommer i julstämning. 

 

Hur får man julkänsla genom pynt? Vi hjälper dig

Att skapa julstämning hemma börjar med julpynt som sätter tonen för högtiden. Genom att dekorera med julgran, ljusslingor, och kransar kan du snabbt fylla ditt hem med en varm och festlig atmosfär. Välj dekorationer i traditionella färger som rött, grönt och guld för den klassiska julstämningen. Eller låt kreativiteten flöda med personliga detaljer för en mer unik touch. Här hittar du hela Brøndsholms utbud av julpynt som hjälper dig komma i julstämning: Julpynt

En julgran dekorerad med rosa och lila julgranspynt med matchande inslagna presenter under.  En rustik juldekoration i en träkorg fylld med kanelstänger, röda bär och gröna granris, placerad på ett vitt bord mot en bakgrund med upphängda stickade julstrumpor. Ett gyllene, glittrande julträd i konform står bredvid en färgglad modell av ett ångtåg på ett vitt bord.

Konstgjorda julgranar kommer med en rad fördelar och finns i flera olika storlekar. Du slipper allt underhåll som en riktig gran kräver och du kan återanvända den år efter år. Dessutom barrar den inte. Det finns knappast något som förstör julstämningen mer än en gran som barrar och ser trist ut på julafton. 

Granen i sig gör mycket för julkänslan hemma, men julgranskulor och ljusslingor skapar lite extra julstämning. Välj ett tema för årets julgran och låt kreativiteten flöda. Vill ni ha julgranskulor i plast eller dekorerade julkulor? Du bestämmer. Att klä granen är för många en mysig tradition som verkligen skapar julstämning hemma. Slå på din favorit julmusik och sätt igång och pynta! Glöm inte julstjärnan i toppen. 

Guide: julstämning genom julklappsinslagning

Julklappsinslagningen är en möjlighet att skapa julstämning. Låt det inte bli en stressfylld syssla dagen innan julafton. Genom att ta dig tid att slå in klapparna i förväg, kan du njuta av den stressfria stunden och låta paketen bli en del av pyntet under granen. På så sätt slipper du stressa, och får mer tid att fokusera på andra förberedelser. Vi har dessutom massor med presentidéer

För att julklappsinslagningen ska bli stämningsfull är det viktigt att införskaffa fina presentpapper, askar och snören. Nedan hittar du en guide på hur du kan tänka när du slår in dina klappar. 

Ett guldigt paket och två stycken bruna paket ligger under en julgran pyntad med julgranskulor.

1. Välj ett tema

Presenterna känns extra speciella om du väljer ett tema för inslagningen. Det kan handla om ett färgtema eller ett mönster. Kanske är det roligt att matcha julpyntet du redan har. 

2. Dekorera 

Dekorationer kan vara ett sätt snygga till dina paket. Ett populärt alternativ är att ta in inslag från naturen. Testa att fästa kottar och träskivor i nät på dina paket. Eller varför inte knyta fast kanelstänger. Då doftar det dessutom gott under granen. Då får du garanterat julstämning hemma. 

3. Lär dig slå in snyggt

Visst känns det roligare att ge bort ett paket om man är nöjd med inslagningen? Därför är det viktigt med presentinslagning av bra kvalitet. Både presentpapper och presentsnöre är viktigt. Satinband bidrar både till julstämningen och till snygga paket. Glöm inte att använda en vass sax. 

Låt kreativiteten skapa julstämningen

Du kommer långt på att använda din kreativitet. Julstämning går att nå flera olika sätt. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Skapa en jul som verkligen känns som din egen. Här kommer tre tips som kan hjälpa fantasin att flöda: 

Julkort:

Skapa dina egna julkort och skicka dem till vänner och familj. Det är en fantastisk möjlighet att skapa julstämning i hemmet. Det är även en möjlighet att sprida julstämning till dina nära och kära. Skapa unika julkort till varje familjemedlem genom att använda dig av rosetter och bandjulklappsinslagning och DIY-dekorationer

Bind din egen julbukett: 

Julen sträcker sig under flera veckor, vilket gör att levande blommor inte håller hela perioden. Att ha konstgjorda julblommor kan därför vara ett bättre alternativ. De ger samma julkänsla och kan återanvändas jul efter jul. Dessutom får du möjlighet att binda din egen julbukett. Det kan vara ett ypperligt tillfälle att skapa julstämning hemma. Läs vår guide till hur du binder den perfekta blombuketten

Konstgjorda växter i krukor kan vara ett alternativ för dig som föredrar krukväxter. De gör sig till exempel extra bra i ditt badrum. Pynta dem med julkulor så har du fått in julkänslan även i badrummet.  

En guldig skål som är full av guldiga och röda julgranskulor

Använd julkulor som dekoration: 

Att använda julgranskulor som dekoration är ett enkelt sätt att skapa julstämning hemma. De behöver inte enbart hängas i granen. Du kan förslagsvis arrangera dem i vaser eller på ett fat.   

Köp ditt julpynt hos Brøndsholm

Förhoppningsvis har du fått lite inspiration för hur du kan skapa julstämning hemma. Kanske har du redan fått dina första julkänslor bara genom att läsa igenom våra tips. Genom att utforska vårt breda sortiment av julpynt kommer du garanterat skapa ett magiskt hem kring jul.