Inred kontoret med växter: Tips för en grönare arbetsplats

- Categories : Default , Nyheter

Det är utan tvekan både trevligt och hälsosamt att omge sig med växter. De ger liv och värme åt rummet. På en plats som kontoret, där vi spenderar mycket tid omgivna av teknologi, kan företagsväxter göra stor skillnad. Därför är det en utmärkt idé att dekorera ytan med tåliga växter som bidrar till en trivsam och inbjudande atmosfär. 

Men hur du inreder kontoret har stor betydelse. Här är några kreativa tips och råd för hur du bäst kan inreda ditt kontor med växter.

Hur inreder man kontoret med växter? 

Att skapa en inspirerande och hälsosam arbetsmiljö med bra kontorsväxter kräver genomtänkt planering och omsorg. För att lyckas är det avgörande att noggrant överväga ljusförhållanden, tillgänglig yta och placering, samt att välja växter som kompletterar kontorets stil och passar dina personliga preferenser. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till hur mycket tid och energi du kan investera i skötseln av växterna för att säkerställa deras välbefinnande och långsiktiga trivsel. Fördelen med konstgjorda växter är att de inte kräver någon skötsel, och de kan placeras var som helst på kontoret. 

 

Välj rätt växter för kontoret

Konstgjorda blommor och växter är ett bra alternativ för att hålla kontoret grönt och levande även under perioder då du är borta. Men också om du har ett kontor med minimalt ljusinsläpp eller om du och dina kollegor ofta glömmer att vattna. 

 

Sukkulenta växter

Med sina gröna, tjocka blad är dessa växter mycket snygga i en kontorsmiljö. Sukkulenta växter som kaktusar kräver också minimalt med vatten. Hos Brøndsholm hittar du även vackra och verklighetstrogna konstgjorda till kaktus eller suckulenter.

 

 

 

Hängande växter

Att dekorera med hängande växter på kontoret är alltid en god idé. De finns i en mängd olika stilar och gör det möjligt att utnyttja vertikala ytor och skapa en levande kontrast till väggarna. Ett stilrent alternativ för kontorsmiljöer är en konstgjord växtvägg, perfekta för att fylla tomma väggytor och skapa en grön atmosfär med minimalt underhåll.

 

 

Växter med stora blad

Att inreda kontoret med växter som har stora blad är ett sofistikerat val som ofta ger karaktär åt rummet. Dessa växter, såsom monstera och bananplanta, kan bli imponerande stora och finns i olika varianter. För att växterna ska trivas optimalt är det viktigt att placera dem på platser med tillräckligt med ljus och ge dem den uppmärksamhet och skötsel de behöver. Har man inte tillräckligt med solljus på kontoret kan en konstgjord monstera växt vara ett mer passande alternativ.

 

 

Konstgjorda växter på kontoret 

Konstgjorda växter är ett populärt och hållbart alternativ som kontorsväxter. De kräver ingen vattning eller solljus, vilket gör dem praktiska i miljöer där underhåll kan vara utmanande. Vi har ett stort utbud inklusive stora konstgjorda växter i kruka och utan kruka, samt konstgjorda blomsterbuketter och blommor i kruka. Samtliga växter hjälper dig skapa en grönskande och levande atmosfär i kontorsmiljön.

 

Hur ska växterna placeras på kontoret? 

Växternas placering är avgörande både för deras trivsel och för att skapa rätt stil i kontorsmiljön. Stora växter med stora blad behöver mycket solljus och tillräckligt med utrymme för att växa. Det är viktigt att investera i en tillräckligt stor kruka som kan underlätta deras tillväxt.

Placera mindre växter i fönster och på skrivbord för att sprida gröna inslag. Hängande växter passar bra i vertikala utrymmen och ger mörka hörn en luftigare känsla. Valet av hängande kruka kan också tillföra färg till inredningen. Planera noggrant utifrån ditt tillgängliga utrymme och använd växterna för att skapa olika karaktärer i kontoret.

 

Vad är bra med växter på kontoret?

Att ha växter på kontoret är utan tvekan fördelaktigt! Inte nog med att de gör rummet trevligare och mer levande, så bidrar de också med en riktig boost till humöret. Genom att fylla kontoret med grönska och skapa en mer naturlig miljö kan du verkligen dra nytta av fördelar som:

Ökad produktivitet: Vi kan inte lova att en ensam kaktus vid fönstret är någon quick-fix för arbetsprestationen. Men forskning har visat att växter på kontoret kan höja koncentrationsförmågan och öka produktiviteten hos medarbetarna med upp till 15%.

Mysigare och mer inbjudande miljö: En ombonad och trivsam arbetsplats har en direkt positiv inverkan på både produktiviteten och välbefinnandet. Genom att integrera företagsväxter, använda passande ljussättning med lampor och välja unika vaser skapar du en atmosfär som främjar balans och inspiration på kontoret.

    

Därför ska du inreda kontoret med konstgjorda blommor och växter 

Att inreda kontoret med konstgjorda blommor och växter är ett fantastiskt sätt att skapa en grönare och mer trivsam miljö. En av de största fördelarna med konstgjorda företagsväxter är att de inte kräver någon som helst underhållning – inget ljus, inget vatten. Detta ger dig friheten att placera dem precis var du vill, utan att behöva oroa dig för deras trivsel. Dessutom är konstgjorda växter allergivänliga och extremt hållbara, vilket gör dem till ett miljövänligt val som står sig över tid.

Möjligheterna är praktiskt taget oändliga. Du kan välja allt från blomstergrenar och stora växter till eleganta konstgjorda träd, som citrusträd, vilket ger kontoret en härlig känsla av vår och sommar året om.

Funderar du på att ge ditt kontor en grön touch med konstväxter?

Om du överväger att skapa en grönare arbetsmiljö med bra kontorsväxter, har vi på Brøndsholm ett brett sortiment av alternativ för dig. Oavsett om det är plastblommor för skrivbordet, växter i kruka eller konstgjorda hängande växter för att skapa färgkontraster mot väggarna, så har vi lösningarna för dig.

Våra experter står till din tjänst för att utforska idéer och skapa skräddarsydda lösningar för ditt kontor. Tveka inte att kontakta oss på kundservice@brondsholm.se eller ring oss på 08-44 68 74 45 för mer personlig hjälp.