Pyssel för halloween och höst – Tips på 10 vackra höstdekorationer

- Categories : Nyheter

Äntligen höst! Med andra ord är det hög tid att höstdekorera ditt hem – och pyssla ihop pynt inför Halloween. Vackrast blir det om du använder dig av saker från naturen, som till exempel höstlöv, kastanjer och pumpor. Här är våra 10 bästa tips på höstdekorationer, pynt och halloweenpyssel. 

Höstkrans

Skapa en vacker höstkrans av löv

Pynta ytterdörren med en dekorativ krans i höstens alla färger. Det enda du behöver är vackra löv (till exempel från lönn), en trådgalge och lite tunn ståltråd. Börja med att gå ut i naturen och samla löv till din höstkrans. Rött, orange, gult – du väljer själv vilken färg din lövkrans ska ha. Böj till trådgalgen så att den får formen av en cirkel. Fäst sedan ståltråden i galgens krok. Skapa en liten bukett av löv och fäst den på galgstommen med hjälp av ståltråden. Upprepa till du har en dekorativ höstkrans. Givetvis kan du använda lite allt möjligt i din krans, som till exempel ljungkvistar, rönnbär och kottar. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för hur din höstiga lövkrans ska se ut. Vill du att din krans ska hålla längre kan du använda dig av konstgjorda löv.

Höstpyssel med kastanjer

Kylskåpsmagneter av kastanjer

Kastanjer är ett säkert hösttecken. De blanka och vackra knölarna är perfekta att använda som höstdekoration vid till exempel dukning. Men de kan även pryda fler saker i ditt hem. Att göra kylskåpsmagneter av kastanjer är ett roligt och enkelt höstpyssel för såväl vuxna som för barn på höstlov. Till detta behöver du bara kastanjer, lim, magneter och eventuellt lite hobbyfärg. Måla spöken och gastar på kastanjerna för en halloween-känsla, eller låt de vara precis som de är. 

Har du ingen kastanj nära till hands så finns det både riktiga konstgjorda kastanjer att köpa.

Halloweenpumpa

Gör dekorativa halloween-pumpor

Hösten är skördetid och butikerna fylls av säsongens grönsaker. Att karva ut ansikten ur pumpor är ett klassiskt halloweenpyssel som är roligt för både stora och små. Samla familjen och tävla om vem som kan göra den snyggaste, eller läskigaste pumpan. 

En kreativt skuren pumpa sprider inte bara glädje i grannskapet, denna höstdekoration signalerar samtidigt att det finns godis att hämta för barnen. Så planerar du att göra en halloween-pumpa så bör du också se till att fylla på ditt godisförråd där hemma.

Vackra höstlyckor

Stämningsfulla lyktor för höst och halloween

Under hösten visar träden upp hela sin färgprakt – från gröngult till knallrött och orange. Med några gamla glasburkar eller lanternor, löv i vackra färger och lim kan du pyssla ihop stämningsfulla lyktor som höjer höstmyset till nya nivåer. Lagom till halloween är det bara att ta bort löven och måla spökmotiv med hobbyfärg. 

Bukett i höstens färger

Dekoration för hemmet: bind en bukett i höstens färger

Få saker går upp emot att traska ute i naturen om hösten. Genom att binda en bukett med höstens färger kan du njuta av hösten även när du är inomhus. När det kommer till att binda en höstbukett gäller det att använda sig av blommor och växter i varma färger: från rödaste rött, via orange till gulaste gult. Sätt din personliga prägel genom att lägga till rönnbär, höstlöv och vackra kvistar

Vill du ha en höstbukett som håller så kan du använda dig av konstgjorda blommor. Brøndsholm har ett brett sortiment av plastblommor i alla möjliga färger. 

I det här blogginlägget får du tips på hur du binder en vacker bukett.  

Halloweenpynta med girlanger

Fixa snygga girlanger till halloween

Att klippa till snygga girlanger är ett utmärkt pyssel på höstlovet. På internet finns mängder av guider på hur man får till spindelväv, rankor med pumpor eller spöken som håller varandra i händerna. Pynta bordskanter, häng upp i gardinstänger eller dekorera fasaden. För mer variation, kombinera gärna dina personliga halloween-girlanger med färdiga girlanger och spindelväv

Höstdekoration med pumpa och suckulenter

Pumpor är verkligen förknippat med hösten. Utöver halloweenpyssel är prydnadspumpor ett populärt inslag i när vi ska höstpynta våra hem. Med en konstgjord pumpa och några konstgjorda suckulenter skapar du enkelt en vacker höstdekoration att sätta på bordet eller i trappan. Här är en video på hur du går till väga:

Löv i lera

Lerlöv – Klassiskt höstpyssel från förskolan

När man studerar löv på nära håll slår det en hur vackra de faktiskt är! Höstlövens ådringar och former går att spara – med lera. Att göra lerlöv är ett klassiskt höstpyssel. Börja med att hitta vackra löv (de ska helst vara så hela som möjligt). Kavla ut lera och tryck ner lövet med ådringarna nedåt. Skär ut formen längst lövets kanter med en vass kniv. Bränn i ugn och måla i valfri färg. Vill hänga upp ditt lerlöv i fönstret som höstdekoration så se till att göra ett hål i leran innan den bränns. 

Halloweentvål

Fixa läskig spindeltvål till Halloweenfesten

Spindelväv är ett måste när du ska dekorera inför halloween. Men för att det ska bli någon väv måste det finnas spindlar. Ett roligt sätt att pynta inför halloween är att fylla handtvålen med leksaksspindlar och konstgjord spindelväv. Använd gärna en tvål i någon spännande färg, som till exempel röd eller slajmgrön. Skruva av pumpkorken och stoppa i några spindlar i tvålen. Skruva på korken igen och limma på fler spindlar på flaskan. Avsluta med spindelväv i mängder. Vi får verkligen hoppas att ingen är så rädd för spindlar att de undviker att tvätta händerna. 

Ljusslinga med spöken

Halloweenpyssel: Ljusslinga med spöken

Att göra en spökljusslinga är ett superroligt halloweenpyssel där du själv bestämmer hur dina spöken ska se ut. Till detta behöver du en ljusslinga med små LED-lampor, vitt papper (inte för tjockt), en penna och en sax. Vik pappret, rita spöken på båda sidorna och klipp ur dem. Se dock till att inte klippa av delen där pappret är vikt. Gör ett litet hål upptill och trä spökena över lamporna. Häng upp som höstdekoration i fönstret eller utomhus.

Huvuddelen av tipsen på halloweenpyssel och höstdekorationer är hämtade från DIY Sweden