Ge ditt hem blomsterprakt med konstgjorda blommor

- Categories : Nyheter

Dekorera ditt hem med konstgjorda blommor

Vem drömmer inte om att inreda sitt hem med en överdådig mängd vackra blommor? Dock finns det två stora skäl till varför fler inte ger sig hän med levande blommor. Dels kostar en snittblomma av hög kvalitet ofta över 100 kronor styck, och dels är det ett enormt tidskrävande arbete att sköta om och ersätta de blommor som har vissnat. Har du ingen lust att lägga ner så mycket tid och pengar på något så flyktigt som blomsterprakt så kan du istället använda dig av konstgjorda blommor.

Konstgjorda blommor är ett trick som länge använts inom film och modefotografi. Men självklart går de lika bra att använda när du stylar ditt hem. Inte nog med att konstblommor ofta är billigare än äkta vara. Blommor i plast och siden håller dessutom i en evighet. Nuförtiden är konstblommor ofta så välgjorda att vore det inte för doften så hade det varit svårt att avgöra om de är äkta eller inte.

Oavsett om din favorit heter rospion eller vallmo så finns det en uppsjö av färger och kvaliteter på marknaden att välja bland.

Bind sagolika buketter av konstgjorda blommor

De flesta av oss överlåter bindandet av buketter åt professionella florister. Visst är det är ett hantverk som tar år att lära sig. Dessutom är det som privatperson inte helt lätt att hålla koll på vilka trender som gäller just för stunden. Men att binda en bukett behöver inte alls vara så svårt. Tvärtom tycker många att det både är roligt och givande. Med konstblommor kan du experimentera fritt och binda fantasifulla skapelser med de blommor just du gillar bäst. När du väl tröttnar är det bara att plocka isär den och kombinera på nya, kreativa sätt.

Du kan exempelvis hälsa våren välkommen med att binda din egen vårbukett. Och vad passar väl bättre frampå vårkanten än tulpaner? Trots att man inte på konstgjord väg kan få fram det ljuvliga “gnisslet” från när man sticker ner ett knippe tulpaner i vatten så har konstgjorda tulpaner många andra kvaliteter. Förutom att din egna bukett kommer vara helt och hållet unik, så kommer den fortsätta vara vacker långt efter att våren dragit förbi. 

Förgyll årets högtider med konstgjorda blommor och växter

När det kommer till firandet av våra största högtider vill man gärna dekorera lite extra. Alla hjärtans dag-rosor, påskris och midsommarblomster i all ära, men det är julen som är den stora högtiden för blommor. Klassiker som amaryllis, hyacinter och julstjärnor går alla att byta ut till konstgjorda varianter. Konstgjorda växter, grenar och blommor är dessutom perfekt när du tillverkar din dörrkrans.

Med hjälp av plastblommor kan du minska antalet förberedelser inför julfirandet, samtidigt som de doftöverkänsliga familjemedlemmarna äntligen kan andas ut. Det bästa är att de håller färg och form över många säsonger, vilket gör att blommorna i sig kan bli till egna jultraditioner.

Skapa vackra arrangemang med konstgjorda blommor

Vid livets stora händelser som dop och bröllop föredrar nog de flesta av oss levande blommor. Men så finns det tillfällen då plastblommor faktiskt lämpar sig bättre än levande. Varför inte pimpa cykelkorgen med konstgjorda blommor i härliga färger eller hänga en dekoration av konstgjorda blommor på ytterdörren? Ett annat exempel är blomsterarrangemang (som man ju vill ska hålla länge) i vas eller kruka. Ett vackert arrangemang drar omedelbart blickarna till sig och förhöjer automatiskt atmosfären i det rum där det placeras.

En typ av arrangemang som vi får många frågor om är blomstermoln. Därför har vi satt ihop en enkel guide för dig som vill skapa ditt eget blomstermoln att hänga upp ovanför matsalsbordet eller i hallen.

Tillverka ditt eget blomstermoln med konstgjorda blommor

  1. Skaffa ett stativ i nätmönster. Du kan antingen tillverka ett av hönsnät eller köpa ett färdigt. Se till att stativet är lagom stort för det arrangemang som du önskar göra.
  2. Klipp till en oasis så att den ryms inuti stativet. Placera sedan din oasis i mitten av stativet.
  3. Dölj nätet med hjälp av en frodig konstgjord växt, exempelvis kungsbegonia
  4. Stick ner blommor, pampasgräs och/eller grenar så att de täcker hålen och ser vackert ut.
  5. Voilà! Nu är det bara att föra in en tråd i stativets spännen och hänga upp i taket!