Påskbord – Inspiration till din påskdekoration

- Categories : Default

Påsken är en tid full av glädje, färg, mys och påsklunch så klart – och vad passar väl bättre att fira högtiden än att duka ett vackert påskbord?

Hos Brøndsholm finns ett brett utbud av konstgjorda naturliga dekorationer som kan tillföra en unik och livlig atmosfär till påskbordet.

Se vårt stora utbud av påskpynt här

Så dukar du ett perfekt påskbord

1. Hitta din färgpalett

Det första du kan göra är att välja en färgpalett att utgå ifrån. Det kan vara traditionella påskfärger, som är pastellfärger, rosa, gult och grönt. Du kan också lägga till en kontrast med vita och ljusa färger för att skapa en mer elegant look. Överväg att välja färger som kommer att harmonisera med resten av din påskdekoration och ge ett mer sammanhängande uttryck.

3. Hitta rätt duk, porslin och servetter

Det är viktigt att du börjar med en ren och struken duk i någon av de färger du valt. För att skapa en extra dimension kan du lägga till en bordslöpare i kontrastfärg mitt på bordet.

Använd vackert porslin och välj servetter som kompletterar din valda färgpalett. För att skapa en extra festlig stämning kan du vika servetterna i fantasifulla former. För att fullända dukningen kan du också lägga till handgjorda placeringskort.

 

3. Välkomna påsken med konstgjorda blommor och växter

Börja med att skapa en välkomnande atmosfär genom att placera de vackra, konstgjorda blommorna som centrala element på påskbordet. Välj gärna ljusa färger som gult, rosa eller ljusgrönt som är glada påskfärger.

    

Upptäck vårt urval av konstgjorda blommor av hög kvalitet som ser helt naturliga ut

Här kan du hitta konstgjorda växter i alla former och storlekar som passar perfekt till påskdekor. Bland annat kan du hitta vackra konstgjorda påskliljor och tulpaner i kommittén.

Du kan även dekorera med konstgjorda grenar, där du kan hänga påskägg och dekorativa fåglar (som påskkycklingar) på.

Andra tips:

Du kan blanda och matcha olika typer av konstgjorda växter och blommor för att skapa en levande bordsdekoration

Lägg till en touch av elegans och atmosfär av mysighet med de små ljusslingor eller ljusstakar mellan dekorationerna

4. Lek med konstgräs

Gör ditt påskbord extra speciellt genom att lägga till konstgräs som en unik detalj. På Brøndsholm erbjuder vi ett urval av realistiskt konstgräs, som kan användas som bas för andra dekorationer - eller som en självständig dekoration.

Tips: Du kan använda konstgräset som bas för påskägg, dekorationsdjur eller fågelbon.

5. Skapa en lekfull påskdekoration med dekorativa djur

Du kan också lägga till söta konstgjorda dekorationsdjur som en rolig och lekfull del av påskbordet. På Brøndsholm kan du hitta allt från en påskhöna och kaniner som kan bidra till att skapa en lekfull, livlig och festlig scen på bordet.

Se urvalet här

Psst. Letar du efter ännu mer inspiration och bra idéer för att dekorera till påsk? Se vårt blogginlägg om hur kan dekorera ditt påskris för att pryda ditt hem i påsk.