Så dekorerar du det snyggaste påskriset – våra bästa tips

- Categories : Default

Påsken är en färgglad högtid som öppnar upp för möjligheten att fylla hemmet med en mängd olika slags pyssel. Gör egna påskpynt i form av kycklingarmålade ägg och olika dekorationer att hänga i riset. Men hur dekorerar man då ett riktigt snyggt påskris. Det vet vi.

Kanske vill du testa något nytt och påhittigt – istället för de klassiska fjädrarna i påskriset?  I den här artikeln ger vi tips på pynt du kan använda dig av den här påsken. 

Klassiska dekorationer till påskriset

Att fixa eget påskpyssel till påskriset är en traditionsenlig och rolig aktivitet som du kan göra själv, med din familj eller med vänner. Att använda påskris som utsmyckning under påsk är ett givet inslag. Många dekorerar sitt påskris med färgglada fjädrar i olika nyanser. Tyvärr är de flesta fjädrar som säljs inför påsk plockade från levande fåglar eller tagna som en biprodukt vid slakt. Av just den anledningen bör andra dekorationer användas istället för fjädrar i påskriset.

Påskägg är en klassisk dekoration. Häng påskägg i olika storlekar och färger i påskriset. Du kan antingen använda plastägg som du kan fylla med godis eller dekorativa ägg av trä eller papper. Måla dem i olika mönster, färger och motiv. Använd sedan ägghållare eller trådar för att hänga upp dem på grenarna. Du kan även fästa färgglada band och snören runt grenarna. Ytterligare ett alternativ är att addera små dekorationsdjur, såsom kycklingar, kaniner eller andra påskrelaterade detaljer. 

Konstgjorda blommorgröna grenar eller blad kan också fästas längs grenarna för att ge påskriset en naturlig och vårig känsla. För dig som vill använda naturdekoration finns detaljer som mossa, små kottar eller små kvistar. På så vis kan du addera textur och variation till påskriset.

Vad kan man pryda påskriset med? 

Så, vad kan man pryda påskriset med istället för klassiska fjädrar? Det finns mängder av kreativa sätt att pynta hemmet med till påsk. Nedan följer 7 tips på dekoration till ditt påskris. 

Pom poms
Köp små tussar i färgglada färger och trä direkt på riset. Du kan också använda ulltussar som du färgar själv. 

Syntetiska fjädrar och pappersfjädrar
Om du känner att du gärna vill pryda ditt påskris med fjädrar så finns det syntetiska sådana. De kan vara gjorda av tyg eller papper. Oavsett material så är de fina påskdekorationer. 

Tygband
Satinband och andra tygband kan hängas över påskrisets kvistar eller flätas samman till olika kombinationer. Ett annat alternativ är att knyta banden i rosetter runt grenarna.

Origami-figurer
Gör små origami-figurer av papper och häng dem på ditt påskris. Det kan vara allt från små kaniner till blommor eller andra påskrelaterade figurer.

Påskpynt som håller länge
Vill du ha något som håller sig fint år efter år är porslinsägg med olika målade motiv ett riktigt fint pynt som passar alla påskris. Du kan också använda decoupage-tekniken för att täcka äggen med färgglada mönster eller bilder från tidningar, tyger eller papper. Ägg och annat pynt finns även i andra material såsom glas och rostfritt stål. Spraya dem i någon metallisk färg för att skapa ett elegant och blänkande utseende.

Blommor
Konstgjorda växter och blommor är ytterligare ett alternativ. Påsken får de flesta av oss att tänka på våren och vårblommor. Därför är det härligt att inkludera färgglada växter i dekorationen. Dekorera påskriset med snittblommorbuketter och blomstergrenar.  

   

Konstgjord dekoration som håller sig fin länge  

Visst är naturligt påskpynt i form av växter och blommor vackra, men det vissnar eller ser ofräscht ut relativt fort. Ett bra alternativ är därför att satsa på konstgjort pynt som är mer hållbart. På så sätt undviker du att din dekoration blir gammal och vissnar. Bra för både miljön och plånboken helt enkelt. 

Gör ditt eget påskris med konstgjorda grenar och kvistar, och dekorera middagsbordet med  konstgjorda påskliljor eller placera ut små buketter med liljekonvaljer. Skapa små fågelbon och fyll med godsaker som du sedan använder som bordsplaceringar. Låt fantasin flöda och ta inspiration från oss på Brønsholm. 

Hög kvalitet, bra service och professionell rådgivning

Brønsholm är kända för att sälja högkvalitativa varor – och vi erbjuder alltid professionell rådgivning. Hos oss kan du ta del av ett brett utbud med påskpynt, alltid till låga priser. Om du letar efter något speciellt pynt eller en dekoration som vi inte har på lager, så beställer vi gärna hem produkten om det är möjligt. Vår leveranstid för beställningsvaror är normalt cirka 8 arbetsdagar. Besök oss på Brønsholm.se för att ta del av hela vårt sortiment av påskpynt redan idag.