Konstgjorda växter – Inredningstips för en bestående grönska i hemmet

- Categories : Nyheter

Få saker kan lyfta känslan i ett rum som mängder av växter. Kruxet när det kommer till växter är bara det att de är levande ting som kräver såväl omvårdnad som vattning och solljus. 

Konstgjorda växter, eller plastväxter som de också kallas, är lösningen för dig som vill ha ett prunkande och dekorativt hem, men saknar tiden eller färdigheten att sköta om dina plantor. 

Här nedan ger vi förslag på platser som lämpar sig utmärkt för konstväxter. Dessutom ger vi dig tips på saker att tänka på när du ska inreda med konstgjorda växter. 

Många fördelar med konstgjorda växter

Intresset för konstgjorda växter bara växer och fördelarna är många. Som redan nämnts kräver de ingen skötsel överhuvudtaget, vilket är mycket praktiskt om man har en livsstil som kräver att man tillbringar mycket tid hemifrån. Vidare kan många hund- och kattägare intyga att växter generellt lever farligt i närheten av nyfikna husdjur. 

Många associerar konstväxter med dåligt tillverkade leksaksblommor och dylikt. Detta skulle dock inte kunna vara längre från sanningen. Hos oss på Brøndsholm har vi ett brett utbud av konstgjorda växter som är lika naturtrogna som de är dekorativa. Faktum är att i många fall är avsaknaden av doft det enda som avslöjar att de är tillverkade av plast. 

Fyll dina fönster med konstgjorda växter

Fönsterbrädor är som skapta för att ställa växter på. Tyvärr tycks inte levande växter alltid hålla med om den saken. Värmechock från element och drag från otäta fönster kan innebära en snabb död för dina plantor. Detta gäller oavsett hur gröna fingrar du tror dig ha. 

Lösningen på problemet stavas konstväxter. Fyll dina fönsternischer med praktfulla monstera eller benjaminfikusar. Med hjälp av större konstväxter åtgärdar du dessutom eventuell insyn från nyfikna grannar. Släpp kravet att behöva köpa nya växter när du väntar besök eller tillfällen då du vill visa upp ditt hem från sin bästa sida, exempelvis under en visning

Ett outnyttjat område som kan göra mycket för rummets atmosfär är taket. Genom att fästa amplar i taket får ditt rum en helt ny känsla av rymd. Här funkar prunkande ormbunkar särskilt bra. Och eftersom de är helt skötselfria behöver du heller inte ta hänsyn till att de ska hänga inom räckhåll för vattenkannan. 

Låt konstväxter skänka lyster åt ditt badrum

Badrummet är ett av de rum i ditt hem som levande växter har svårast att trivas i. Den höga luftfuktigheten och det faktum att många badrum saknar fönster innebär att de levande växter som ställs där ofta går ett sorgligt öde till mötes.

Med konstgjorda växter kan du enkelt lyfta atmosfären i ett annars ganska så intetsägande rum. Men innan du låter fantasin flöda fritt kan det dock vara en bra idé att fundera över följande saker:

  • Först och främst: hur mycket plats växterna ska få ta i ditt badrum? Föredrar du stora eller små växter? Ska det i så fall vara många små eller några få stora?
  • Fundera sedan på var någonstans växterna kommer komma till sin fulla rätt. Finns det några platser som känns självklara? Finns det några platser där de kommer vara i vägen? 
  • Sist men inte minst, om du har några favoritväxter så ska du i så fall välja dem. Det är alltid bättre att utgå från sin egna smak än att vad som skulle “passa bättre in i rummet”.

Lyft din uteplats med konstgjorda växter

Inte nog med att levande växter är kinkiga om deras behov inte tillgodoses – en stor kruka fylld med jord väger dessutom en hel del. Konstgjorda utomhusväxter är därför ett smidigt sätt att undvika det årliga ryggskottet då det är dags att plocka fram växterna för säsongen.

Med konstgjorda träd är det bara att luta sig tillbaka och koppla av, omgiven av skötselfri grönska som smälter in i den nordiska floran. I vårt sortiment hittar du bland annat granbuxbom och pilträd, med mera. 

Du som hellre drömmer dig bort till sydligare nejder kan enkelt skapa ditt egna tropiska paradis genom att införskaffa konstgjorda palmer som vajar harmoniskt i vinden. 

Med dekorativa kaktusar och citrusträd kan du enkelt ge din altan en ombonad hacienda-känsla, något som annars är svårt på våra breddgrader. 

Öka trivseln på kontoret med hjälp av artificiella växter

Få saker har en lika negativ påverkan på arbetslusten som ett tråkigt inrett kontor. 

Att många arbetsplatser är oinspirerande har ofta praktiska orsaker. Inte sällan har man tagit överdriven hänsyn till eventuella allergier och “krav på professionell framtoning”. Men faktum är att en tråkig arbetsplats kan utgöra en stressfaktor för de anställda. 

Med dekorativa plastväxter kan du enkelt höja trivseln på jobbet och få ett mer inspirerande kontor. Inte bara på grund av den hemtrevliga grönskan, utan också för att ingen kommer behöva ta på sig ansvaret för vattning.