Konstgjorda växter till fönsterbrädan

- Categories : Default

Drömmer du om att förvandla din fönsterbräda till en oas av växter och blommor? Fönsterbrädan är en självklar plats att placera sina växter på, men det kan också snabbt se rörigt och tråkigt ut om växterna hänger i näsan.

Läs här om vilka växter som passar perfekt till fönsterbrädan – och få goda råd om hur du förvandlar fönsterbrädan till en mysig och personlig vrå i ditt hem.

 

 

Populära växter för fönsterbrädan

Suckulenter

Skapa en modern touch med suckulenter på din fönsterbräda. De vackra konstgjorda växterna kräver minimal vård. Du kan enkelt placera suckulenterna på fönsterbrädan, där de får mycket solljus – men du måste vara försiktig så att du inte övervattnar dem, för de trivs bäst i torra förhållanden.

Aloe vera

Aloe vera är också en dekorativ växt som trivs i fönsterbrädan. Placera aloe vera växten där den kan få direkt solljus under dagen.

Svärmorstunga (sansevieria)

Sansevieria, även känd som svärmorstunga eller ormväxter, är en utmärkt växt för soliga fönsterbrädor. Den kräver därför också minimal skötsel och trivs i direkt solljus. Dessutom är anläggningen känd för att förbättra luftkvaliteten i ditt hem. Njut av den robusta växtens eleganta blad.

Konstgjorda växter

Det kan vara svårt att hålla plantorna på fönsterbrädan. Många växter är känsliga för temperatur och direkt solljus – vissa klarar sig bäst i värme, andra i kyla. Om det blåser kallt genom fönstret under vintern eller att solen steker in under sommaren kan det ha en negativ påverkan på växters hälsa. Det är aldrig roligt att ha vissa växter, särskilt när de är placerade på fönsterbrädan och syns utifrån.

Se vårt stora utbud av konstgjorda växter här

    

En annan fördel med konstgjorda växter är att du kan välja växter som normalt inte kan placeras direkt i solljus. Välj bland våra naturtrogna ormbunkar, palmer eller blommande växter för att skapa ett livligt och färgglatt uttryck på fönsterbrädan.

Vårt sortiment inkluderar även UV-skyddade konstgjorda växter, vilket minskar risken för blekning i solljuset och gör dem idealiska för placering på fönsterbrädan.

Örter på fönsterbrädan i köket

Varför inte använda utrymmet på fönsterbrädan i köket för att odla färska örter? Basilika, oregano och timjan är exempel på örter som trivs i solljuset. Då kan du alltid ha läckra örter till hands.

 

Så skapar du en mysig och inbjudande atmosfär i fönsterbrädan

Det är först och främst viktigt att du väljer växter som passar din personliga smak och stilen i resten av hemmet. Att hitta rätt växter är en sak, men det finns också många andra element du kan introducera för att göra din fönsterbräda livlig, mysig och personlig.

Du kan också placera ljusstakar eller små lyktor i fönsterbrädan för att skapa mjuk belysning på kvällen. Det skapar en mysig atmosfär. Överväg också att lägga till personliga föremål som dekorativa föremål eller minnen som väcker glädje. Det kan vara familjeporträtt eller konst.

Läs mer här och få mycket mer inspiration till hur du inreder din fönsterbräda